flag_romania

  raw4x4 logo

 

Amortizoarele  NITRO MAX, sunt varful diamantului, din  gama RAW 4x4. Acest amortizor  este supradimensionat comparativ cu norma, şi este similar în conţinut cu modelul tehnice RFX, diferă fata de ultimul cu lipsa reglajelor, cu accent pe dimensiunea şi prevazute pentru incarcaturi foarte mari.


 

 

"Nitro Max Twin Tube" este un amortizor bitub proiectat special pentru masinile care folosesc ansamblu de amortizoare si arcuri rigide cu bare de torsiune sau  suspensie cu arcuri elicoidale. Aceste amortizoare s-au născut pentru  camioane cu valve hidraulice modificate corespunzător pentru a se potrivi in aplicatiile 4x4.

Multumita  unei masive carcasa de 73 mm, sunt echipate cu un rezervor de compensare mai incapator  decât cel  standard al pieţei. În locul  azotului  de joasă presiune ( mai comun),la interiorul sau  a fost introdus un material expansiv format din   polipropilena, inauntru la care vine încapsulat azotul "
 Această soluţie ne-a permis de a evita posibila scurgere şi infiltrarea in  "interiorul" amortizoarelor  , cauzând fenomene precum aerisirea "şi cavitaţi".

 

 

 

Fenomenul de aerare se produce atunci când aerul intra absorbant, prin simeringul de pe tija. Uleiul  în amestec cu aerul, tinde să-şi piardă vâscozitate, compromitand eficienţa amortizorului. Fenomenul de cavitatie, în general, apare atunci cand amortizorul are o scurgere de gaz sub presiune.

Functia azotului este de a compensa golurile generate de o revenire rapidă la extinderea amortizorul.
 Fluxul de ulei în interiorul sau , (B) nu reuseste se compenseaze lipsa spaţiului lăsat de retragerea bruscă a pistonului (A), creează un vid. Această scădere bruscă de presiune, cauzeaza incingerea uleiului, rezultând o defectiune în calitatea sa de amortizare.

 

În general, aplicarea de azot sub presiune, limitează efectul de "aerare şi de cavitatie, asigurând o mai mare eficienţă a amortizorului
... Aceasta calitate a Azotului  , datorează faptului că face parte din gaze nobile sau inerte,  care nu au tendinţa de a se lega cu alte componente chimice. Spre deosebire de aer, Azotul nu  retine umezeala, şi, prin urmare nu sunt predispuse la variaţiile de temperatură, care poate provoca o schimbare bruscă a presiunii din cauza vaporilor de apă în aer. Când azotul se găseşte într-o soluţie cu ulei, reuseste  să atenueze lovituri minore de la sol, fără a pune în mişcare pistonul din interiorul amortizorului   ... Dar, uneori,  nu este suficient, mai ales atunci când amortizorul  este supus unor exercitii  atât de grele, se dezvolta  temperature de operare  prea ridicate

Singura modalitate de a elimina practic această problemă, este  înlocuirea  elementului declansator….  Daca uleiul este capabil să se amestece cu aer sau   azot sub presiune, uleiul nu o poate face  cu azotul  încapsulat în polipropilenă.

Aceasta eficienta solutie  permite  evitarea  definitva a   pierderilor  sau infiltrarea de agenti contaminanţ

   

Specificatii tehnice:

 • Alesaj cilindru  41 mm.
 • Azotul este încapsulat în polipropilenă.
 • Prinderi sudate la 360 de grade.
 • Corp exterior 73 mm.
 • Tija in otel  crom/molibdeno  de  20 mm.
 • Dublu  rezervor interior marit
 • Supapa opritoare  hidraulica  
 • Bucşe poliuretanice
 • Simering realizat  dintr-un elastomer  thermoplastic poliuretanic  pentru protecţia tijei pistonului de durata împotriva coroziunii şi şocurilor.
 • Dublu sigilu de ulei in Viton rezistente la temperaturi de 240 ° C.

 

"Nitro Max Twin Tube", produs de Powerdown RAW  4X4 sunt garantate pentru doi ani sau 150,000 mile în utilizarea grele.

 

 

 

 

 

Amortizoarele Nitro Max mono tub cu gaz de inalta presiune, a fost proiectat pentru vehicule cu calităţi de mare viteză, echipate la puntea fata cu suspensie, arcuri elicoidale, amortizoare coaxiale  integrate, ( roata independent sau Mac Person) cazul în care arc este susţinut  de o placa ancorata la amortizoare. ( tip "coilover").

MacPherson strut auto sospensionemolla elicoidale auto sospensione

Caracteristica principală al amortizaorului monotub, este un răspuns foarte rapid, care îmbunătăţeşte comportamentul masinii pe sosea sau în off-road ...


FUNCŢIONARE

 

Amortizoarele monotub functioneaze
 cu acelasi principiul de bază din amortizor hidraulic (miscarea alternativa al pistonului într-un tub umplut cu ulei) ,
 unde la extremitatea se gaseste  o mica
 cantitatea de azot la presiune inalta (25
 30 bar). Un piston flotant separă uleiul de gaz, si împiedică amestecare.


In faza de compresie, pistonul miscand uleiul din interiorul cilindrului, comprima azot prin pistonul flotant .Azotul  sufera unele modificări de volum si actioneaza ca un arc, păstrând uleiul sub presiune. Aceasta sinergie între ulei şi azot asigură un răspuns imediat şi o miscare  mai tăcuta catre piston si supapa, fără pericolul prin care se manifestă  fenomenul de aerare afectand negativ frenarea amortizorului.

 


Caracteristici si beneficii:

 

 

   • Capacitate mare de a disipa căldura, deoarece rezervorul de ulei este, de asemenea, carcasa exterioară a amortizorului
   • Suprafata  pistonului (46 mm Alezaj ) şi sistemul de înaltă presiune, asigura răspunsul în mare viteză a valvei hidraulice, absorband cele mai mici miscari de suspensie.
   • Nici un fenomen de cavitatie, datorită faptului că uleiul şi gazul sunt separate de un piston flotant care previne formarea de emulsie provocate de  vibraţile verticale ale roţilor, chiar dacă de înaltă frecvenţă, în beneficiul stabilităţii şi control al vehiculului în condiţii precare de drum.
   • Etansarea in  "cauciuc nitril hidrogenate" (HNBR), cu caracteristici interesante, cum ar fi:
   • Excelente proprietati mecanice
   • Valoarea mare a rezistenţei la tracţiune şi la rupere,  resistenta la abraziune excelente
   • Buna rezistenta la caldura (pana la 150 ° C) şi elasticitate buna la temperaturi scazute
   • Excelenta rezistenta la intemperii
   • Excelenta rezistenta la uleiuri lubrifiante în special a celor cu prezenţa aditivilor constând din substanţe amine
   • Ulei idraulic cu inalta viscositate, resistente la temperature ridicate

Amortizoare "Nitro Max Mono Tube", produs de Powerdown RAW  4x4 sunt garantate pentru doi ani sau 150,000 km în utilizarea grele.

1

 

Webmaster: P.Zucca