flag_romania

  raw4x4 logo

 

 

 

 

 

ROMANIA_FLAG           

 


 

Când călătoriţi off-road pe distanţe lungi, este probabil ca 4WD dvs. este echipat cu accesorii cum ar fi un "bull bar", troliu, rezervoare de combustibil suplimentar, carlige remorcare, etc etc ... Acestea sunt esenţiale să se întoarcă acasă în siguranţă.

   

Din păcate, toate aceste accesorii adăuga greutate a vehiculului, care nu este proiectat să reziste la o sarcină grea, mai ales dacă a continuat pentru o perioadă lungă de timp

  O serie de arcuri RAW 4x4, în plus faţă de creşterea înălţimii, îmbunătăţeste performanţei vehiculului dumneavoastră în termeni de stabilitate, de încărcare şi capacitatea de remorcare. 

solido asse molla elicoidale auto sospensione

   

Dinexperienţa cu camioane, arcuri  RAW 4x4 au fost fabricate folosind următoarele procese de producţie, de înaltă calitate:


 • Oţel din prima topire, cu o cantitate mică de carbon în scopul de a asigura o elasticitate buna si un grad foarte ridicat de torsiune.

 • Forjate cu mandrine de precizie : utilizarea de mandrine de precizie, asigură că toate arcurile  produse sunt identice şi în conformitate cu specificaţiile de proiectare.
   

 • Tratamentul termic de ultima generatie


 • Tratamentul de prelucrare a suprafetei (shot peened) : consta in ciocanirea supafetei , facuta la  rece, printr-un jet violent de bilute sferice. Acest tratament determină o compresie la suprafata, care se propagă până la câteva zecimi de milimetru sub fata exterioara. Utilizata pentru a scuti de stresul acumulat de metal în timpul spiralare sale şi întărire, precum şi îmbunătăţirea distribuţiei de tensiune superficială, creşterea rezistenţei: la stres, oboseala şi fisurarea bucatii din material tratat, care ajunge la o limita superioara de toropire decât nivelul standard, combinat cu ductilitate bună a materialului.

 • Testat complet, "scragged". Arcurile elicoidale sunt supuse la o strivire superioara a limitei prevazute, până la o lungime maximă de la arc după oprirea completa (Lc: lungimea de blocaj). La sfârşitul acestui test,  înălţimea arcului  va fi stabilita definitiv.

 • Finisaj cu vopsire la pulbere.


Prin combinarea unui set de arcuri elicoidale cu amortizoare RAW 4x4, aveţi avantajul de a avea un sistem de suspensie complet integrat.

 


 

Arcurile lamelare ( cu foi)susţin greutatea vehiculului şi  menţine poziţia corectă a axelor în timpul accelerarii şi frânarii. Din acest motiv, este important să se aleagă un arc lamelare ( arc cu foi), care este potrivit pentru nevoile dumneavoastra.


Arcurile lamelare ( cu foi) RAW 4x4  sunt realizate cu piese din otel prima topire  de înaltă calitate, cu un procent foarte mic de carbon, în scopul de a asigura o elasticitate ridicată de a lungul timpului, permiţându-vă să călătorească multi kilometrii în condiţii dificile, asigurând permanent nivelul de performanţă maximă.

Specificatii tehnice:

 •  De tip dublu-bucla de fixare tip armata : pentru siguranta mai mare, în cazul în care ruptura se produce la foia principala. Foia care ruleaza sub foia principala, înfăşura  bucla de fixaj la cercei.


 • Profil semieliptic conic in forma  de diamant pentru a reduce la minim frecarea dintre foi, cu scopul de a asigura distribuirea uniformă a încărcăturii.


 •  Testul de compresie in negativ,  fata de limita de functionare permite in plus,la arcul cu foi,pastrarea  pozitiei stabila, reducand riscul de a ceda.

 


 • Insertul antifrecare intre foi de arc, cu functie de a reduce frecarea si sporirea confortului de condus.


 • Tratamentul de prelucrare a suprafetei prin intermediu ciocanirea cu bilute de otel (shot peened) : serveşte pentru a îmbunătăţi distribuţia tensiunii de suprafaţă, creşterea rezistenţei: la stres, oboseala şi fisurarea piesei prelucrata, care ajunge la un punct de toropire mai mult decât standard.


 • Tratamentul termic de ultima generatie


 • Ansamblul de foi lucreaze în două etape, pentru sprijin suplimentar atunci când vehiculul transportă o încărcătură grea.

 

 


 

Barile de torsiune sunt utilizate în mod obişnuit de multi producători de automobile, în loc de arcuri elicoidale sau arcuri cu foi.

Barile de torsiune  originale, sunt facute pentru a sprijini  încărcarea vehiculului, la o anumita inaltime iar în multe cazuri ele nu sunt foarte eficiente, mai ales dacă adăugaţi unele accesorii cum ar fi Bullbars, trolii  şi baterii duble.


barra di torsioneCu ingreunarea suplimentara a masinii, rendamentul barilor de torsiune originale scade cu repeziciune ,de mai multe ori cu o scadere de inaltime a vehicolului si chiar mai dramatic cu o deteriorare substantiala a tinutei de drum , determinand o exesiva balansarea a vehiculului in franare. Barile de torsiune RAW 4x4, sunt solutia ideala pentru acesta problema. Construite cu un diametru mai mare fata de barile originale marind cu  25 % procentajul de amortizare, permitand un control optim al vehicolului si  in off road ca in asfalt. 


barra di torsione longitudinale

Construit cu oţel de calitate superioară extrudat, acoperită cu un tratament pulbere special pentru a rezista la coroziune.   Capetele sunt forjate şi tratate pentru durabilitate maximă la caneluri, în scopul de a creşte durata acesteia şi pentru a preveni pericolul de indoire, de fapt, sunt cel puţin 20% mai rezistente decat originalul. Ele sunt vândute în perechi.

 

   

 

poliuretanice au o viaţă mai lungă decât bucsile  din cauciuc conventional si sunt realizate cu un amestec de polimeri unic în scopul de a asigura un nivel ridicat de rezistenta la uzura la temperaturi ridicate, apa sarata si produse petrochimice.

Bucsele poliuretanice RAW 4x4  au un nivel ridicat de memorie elastica, ceea ce înseamnă că, atunci când acestea sunt compresate sau intorse revin la pozitia si forma originală. În plus, duritatea acestor bucsi (duroscop) nu este compromisă, chiar şi în condiţii extreme, ceea ce le face ideale pentru utilizarea off-road.
 


 

Pentru a completa kit-uri de suspensie, da ca este posibil ar trebui inclus tampoane, cercei lubrifiabili,pivoti in asa fel de a termina lucrarea cu piesele potrivite.

1

 

Webmaster: P.Zucca